דג וריזוטו בסגנון איטלקי

דג וריזוטו בסגנון איטלקי

דג סלמון בתיבול טוסקנה עם ריזוטו אלפרדו
זמן
30 דקות
סועדים
2 סועדים
קושי
קושי: 2/3
חריפות
חריפות: 0/3

ערך תזונתי

  • סה"כ למנת הגשה לאדם 1,268 קלוריות

הערכה מכילה

  • תערובת תיבול טוסקנה (עם שום, בצל, פלפל 4 עונות, רוזמרין, פלפל מתוק ועוד)
  • אורז ארבוריו עגול
  • תערובת תיבול אלפרדו (עם בצל, פטריות, שום, מוסקט ועוד)

מצרכים למתכון

  • 2 נתחי פילה סלמון במשקל כולל של כ-400 גרם
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2-3 כוסות מים (450-675 מ"ל)
  • מלח לפי הטעם

מצרכי מכולת

סמנו לכם את מה שחסר

אביזרים

סמנו לכם את מה שחסר
לא בחרת מצרכים או אביזרים לשליחה :)

הכנות מקדימות

  • לחמם תנור ל-200 מעלות

שלבי ההכנה

צפייה במסך מלא
1. הכנת הדג

מסדרים על מגש אפייה סלמון  ומברישים מעט שמן זית מכל צדיו.
מפזרים תערובת טוסקנה מעל הדג ואופים למשך 12 עד 15 דקות.

הפעל טיימר (15:00)
טיימר פעיל
15:00

השאירו מסך דולק

2. המסת חמאה

מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים את החמאה ומערבבים קלות עד להמסה.

3. בישול האורז

מוסיפים את האורז אל המחבת ומערבבים, עוברים לשלב הבא כשאורז מקבל גוון שקוף.

4. תיבול האורז

מוסיפים תערובת תיבול אלפרדו ומערבבים.

5. הוספת מים

מוסיפים כוס מים בהדרגתיות ותוך כדי בחישה, מוסיפים מעט מלח.
בכל פעם שהמים נספגים באורז מוסיפים שוב מים עד לקבלת מרקם אַל דֶנְטֶה  (מעט קשה – קצת לפני בישול מלא בערך 15 דקות).

הפעל טיימר (15:00)
טיימר פעיל
15:00

השאירו מסך דולק

6. הוספה של שמנת + גבינה מגורדת

לסיום מוסיפים שמנת מתוקה ופרמזן, מערבבים ומבשלים לעוד 2 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה, מניחים את הסלמון לצד הריזוטו ומגישים.

הפעל טיימר (2:00)
טיימר פעיל
2:00

השאירו מסך דולק

טיפ השף

יש לערבב את הריזוטו לעיתים תכופות – על מנת שלא ידבק למחבת.
מומלץ להוסיף שבבי פרמזן מעל הריזוטו בסמוך להגשה.
GALLERY

תמונות מעמוד האינסטגרם שלנו

תמונת אינסטגרם
תמונת אינסטגרם
תמונת אינסטגרם
תמונת אינסטגרם

מתכונים נוספים

תמונת מתכון
חזה עוף/פרגית וקינואה בתיבול שקדים וצימוקים
זמן
20 דקות
סועדים
2 סועדים
קושי
2/3
חריפות
0/3
תמונת מתכון
פלאפל עם טחינה בסגנון ישראלי
זמן
20 דקות
סועדים
2 סועדים
קושי
1/3
חריפות
0/3
תמונת מתכון
פרגיות/חזה עוף ברוטב קייג'ון מוגש עם קוסקוס מתובל
זמן
20 דקות
סועדים
2 סועדים
קושי
1/3
חריפות
2/3
תמונת מתכון
עוף/טופו ברוטב חלב קוקוס וקארי מוגשים עם אורז מדגסקר
זמן
30 דקות
סועדים
4 סועדים
קושי
2/3
חריפות
2/3
תמונת מתכון
אנטריקוט/פרגית מוקפץ עם אטריות ביצים ברוטב סצ'ואן
זמן
20 דקות
סועדים
2 סועדים
קושי
1/3
חריפות
1/3
תמונת מתכון
קבבוני טלה על מקלות קינמון מוגשים עם בורגול ברוטב עגבניות.
זמן
30 דקות
סועדים
2 סועדים
קושי
2/3
חריפות
1/3
לכל המתכונים
אנחנו כאן בשבילכם

צרו איתנו קשר

נציגי השירות של SoChef תמיד עומדים לרשותכם
חייגו - 050-70-200-90
או השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם: